Ledig dag

Idag, jag tog faktiskt ledigt från skolan för att ta ett rejält tag i körkortet och plugga teori. & tänka sig det har jag faktiskt gjort, förutom en liten stund där runt 3 tiden då jag tog en vända på stan & fick tillslut med mig en brun/grön t-shirt hem från H&M. Utöver teoripluggning har jag även hunnit med att klippa Chrille och kusin, tjänat lite extra pengar som har åkt direkt ner i min spargris, har nämligen en sådan nu för tiden & den är riktigt full. Jadu ikväll vore det trevligt att umgås med de närmaste nu när det är så härligt väder, vet desvärre inte hur det blir med den saken då jag har en hel del annat som behövs göras. Förövrigt blev min studentklänning klar idag, DOCK blev den superkort, inte vad vi hade räknat med. Så går det när man inte har skillsen för att sy. & jag som faktiskt aldrig längre knappt går i kjol eller klänning, för tro mig det har jag fått höra, "Det är du & dina hundra par jeans, visa lite hud någongång, du var bättre förr". Men vafalls, jeans är slappt, skönt & snyggt. Ah skyll er själva för på studenten blir det hud kan jag lova.
Imorn åker vi med klassen på en roadtrip. Jag, Ankie, Johänni & Madde har fått låna mammas gula bil att ta oss fram med på vägarna. Skivorna är brända och fikat är packat, så jag hoppas på en riktigt trevlig dag.
Förövrigt kan jag säga att jag klarade inte hela Gesällbrevet, har nu kort afton, fönvågorna och helsolid form kvar. Men jag & Malin var nöjda ändå, de flesta där var sådana som redan jobbat något år och även dom kuggade. Vi tar igen det till hösten.

image161
En redigt keff hårdag resulterade i keps på skallen. Det var enklaste alternativet då duschen inte hanns med.

Nu blir det allvar, det är liksom nu eller aldrig ? Blir det ingenting nu, så vet jag att det aldrig kommer hända igen. Tråkigt att behöva kasta bort något som kunde blivit så fint, men isåfall kan jag bara skylla mig själv, för det är till största delen mitt fel, det vet jag. Det finns något som gör att trots all skit så hoppas vi på medgångar snart, & jag tror på det på fullaste allvar, det gör jag verkligen.

                                                                                    Kewd - En ängel från ovan



& så var det dags

Just nu mår jag inte bra alls, skakig i hela kroppen & magen vänder sig ut och in titt som tätt. Japp nervositeten spelar sitt grymma spel, imorgon är det nämligen dagen från helvetet. Gesällprovet står på spel, & jag kan lova att det är långt ifrån kul. 10 moment, allt ifrån klippning & färgning till permanent & kort afton, och allt ska sitta som gjutet, på bestämd tid även. Förra lördagen var det 1 person av 16 som klarade sina gesällprov, & imorn är det alltså min tur, Lycka till Emelie ! Dags att ångra sig nu att man anmälde sig, men det är tur att även Malin ska få stå ut med denna dagen imorn, vi får stå där sida vid sida & peppa varandra.
Idag, praktik på salongen hela dagen. Men det mesta av tiden har gått åt till att planera allt jag behöver ta med mig imorn, övrig tid gick åt till att klunka coca cola som en idiot & sitta och hyperventilera i köket. Men jag har bestämt mig för att jag gör mitt bästa, & sen får det helt enkelt gå som det vill. Helgen blir lugn, & då menar jag inte "utan-alkohol-lugn" då menar jag "inte-sätta-sin-fot-utanför-dörren-lugn". Ikväll ska jag slumra in tidigt i min säng, väckarklockan ringer nämligen 06.00 imornbitti. Då ska jag packa det sista & halv 8 är det samling i skolan. Dagen flyter på utan raster överhuvudtaget, förutom vid Lunch i 45 minuter. Klockan 20.00 imorn kväll får jag äntligen pusta ut igen, då är det över. Det går som det går och jag kommer bara vara glad att slippa tänka på det något mer nu innan studenten när det är så mycket annat. I vilket fall stupar jag nog i säng relativt tidigt imorn kväll, & sedan var det helt plötsligt söndag och hela helgen är förbi.
Till veckan ska jag ta tag i mitt körkort på allvar. Trafikskolan besöks både måndag & tisdag, heldagspluggning. Jag tänker inte kugga på teoriprovet, det finns inte i min värld. Till veckan ska vi även på utflykt med klassen till Värmskog, äta räkmackor på det kända räkmacksfiket & sedan får vi se vad våran lärare planerat mer. Och sedan på fredag bär det av, äntligen, jag längtar så det verker i varenda del av min kropp.

image162      image65
   
Imorn är det du & jag gumman <3  Det här klarar vi, right ?



Hur man tar död på tid...

Var det en tjej eller en kille som ringde dig senast?
Tjej, Elin älskling

Vad står det i ditt femte sms?
"skulle inte du komma hit jättetidigt :p"

Vad har du för bakgrundsbild på din mobil?
på mig, Elin & Joss när vi gick i 9:an

Vilket språk är din mobil på?
Svenska

Vad heter din ringsignal?
Rastegar feat. Patrizia - Om vi inte

Hur många sms har du i din inkorg?
64

Vad står det i ditt översta sms och vem är det i från?
"Ring mig : )" från Christoffer

Vad står det i ditt sms längst ner och vem är det i från?
"haha, du önskar att det vore så" från Linda

Vad står det i ditt tredje sms nedefrån och vem är det i från?
"vad gör du baby?" från Christoffer

Vad står det i ditt tionde sms nedefrån?
"vart är du syrran? : )" från lillebror

Hur många sms har du i kategorin "skickat".
0 :p

Vem är din 13:e kontakt?'
Basse

Är din 20:e kontakt en av dina bästa vänner?
Haha verkligen inte, "brokenhand" som jag & elin kallar honom

Ogillar du nr 5?
Albin ? Nopp, länge sen man såg dock

Har du varit i hop med nr 1?
Abbi, ne har jag icke

Vad har din mobil för färg?
Röd & Silver

                                               Förövrigt, trångsynta människa gå vidare ! Det var 7 år sedan...


18 maj 2008

Igår, morgonen började inte bra alls. Tankar malde runt i huvudet och jag hade knappt sovit något på hela natten. Det här känns inte alls som förr så vem är det jag försöker lura? Dock blev mitt humör bättre när jag, mami och pappa tog en biltur runt Karlstad, & jag körde. Vi köpte glass på Mc´donalds, tog en runda i stan för att se alla människor som var påväg för utgång & sedan var vi och hälsade på älskade morfar som faktiskt blir bättre & bättre igen. På hemvägen släppte jag av mig själv på basungatan för att plasera min rumpa i Lindas soffa tillsammans med ett glas vin. Vi pratade, & pratade, & pratade, om allt mellan himmel och jord, så som bara vi kan prata. Vi pratade om allt som rör sig runt i huvudet just nu, och det är så skönt för hon förstår & vet hur det känns. Senare in på kvällen var det skräckfilm som stod på schemat, 1408. Jag skvatt till både en & två gånger och Linda nästintill låg på mig för att hon inte ville sitta själv. Sedan bar det iallafall av hemmåt, kom inte i säng förrän runt halv 5, natten har varit hemsk. Jag har inte alls kännt igen mig själv för jag är inte såhär, egentligen. Vad i helvete hände med den där flickan som va så otroligt självständig, som kunde klara sig själv i vått & torrt. Allt som behövdes då var vännerna runt omkring. Nu är jag som ett nervvrak, som behöver uppmärksamhet 24/7, vilket du faktiskt gav mig förr, men inte nu längre. Jag borde öppna ögonen och se att allt faktiskt inte står rätt till, du är upp & ner hela tiden och jag låter det få vara så, hur dum får man bli ? Det gör mig så förbannat arg på mig själv, jag kan bättre än såhär. Jag har gjort det förr & jag kan göra det igen !

  

image157  Jag kan inte kolla i kors, så enkelt äre.

Men Linda kan rappa, tro mig.  image158

 Besök fick vi också, & Nellie älskar honom.

Idag, jag & mami ska och köpa mina skor som jag sett på stan, otroligt söta med lita halvhög klack. Men nu först är det klippning på schemat, Gustav börjar bli långhårig. För mig betyder detta lite extrapengar i kassan, & det behövs.

                                                                      Hilltop Hoods - The nosebleed section


17 maj 2008

Från en varm högsommardagsvärme, till regn, rusk och kyla. Inte kul alls. Sitter nu här iklädd  mjukisbyxor, stickade sockor &  t- shirt med fleeströja över men fryser ändå. Elementet går inte att vrida på varmare för jag har redan varit där & dragit på högsta möjliga, kanske ska jag gå & lägga mig en stund i solariumet, där är det värme.
Igår, projektarbetsredovisning i skolan, gick bättre än väntat och nu kan man äntligen lägga det åt sidan. Sedan bar det av till Frisörshoppen på Romstad för att inhandla borstar & curler till gesällprovet nästa lördag. Jag är nervös, det knyter sig i magen så fort jag tänker på det & jag ångrar i ärlighetens namn att jag anmälde mig. Menmen nu får man bita i det sura äpplet att man inte förberedde sig mer. Har iallafall bestämt mig för att göra mitt bästa sen får det går hur det vill, det är snart slut nu & studenten har aldrig varit mer efterlängtad. Kvällen igår blev helt underbar, grillning stod på schemat men på grund av vädret blev det helt enkelt stekta korvar med bröd hemma hos Malin istället. Lite senare dök även grabbarna Theo, DJerryH, Älex & Robin upp, vi drack, umgicks, dansade, skrattade och mitt humör var på topp hela kvällen. Jag älskar att umgås med dom, Elin, Malin, Johänni, Ankie, Madde & grabbarna, inga problem & inge tjaffs bara ärlighet rakt igenom. Dom får mig att le, & jag känner att klumparna i magen & alla oärligheter man varit med om försvinner så fort de finns i närheten.
Idag, jag & mami ska ut & övningsköra senare. Det går bättre och bättre men mamma skrattar fortfarande åt mig ibland, hon försökte igår lära mig att "gena" i högerkurvorna så jag inte hamnar med hjulen på fel sida sedan när jag kommer ut på vägen. Jag tror jag va mer nere i diket och körde än på själva vägen. Men nu ska jag iallafall iväg en sväng, behöver prata av mig lite & vem är bättre då än min alldeles egna baby.

Tänk va fel man kan ha om en person, du var nog inte fullt så ärlig som du ville få dig själv att framstå.

image153


Sommarlördag

Idag är livet bättre än vanligt. Med 27 grader på min baksida i solen, en kall Loka med hallonsmak, solglajjor & iklädd bikini kan helgen inte bli mycket bättre än såhär. Under hela veckan har Karlstad badat i solens strålar, människor runt omkring börjar ta av sig de varma jackorna, brunbrända ben i korta shorts springer omkring på stan, & uteserveringarna är smockfulla. Det absolut bästa av allt är att det här bara är början, bättre blir det, vi har hela sommaren 2008 framför oss, snö & kyla blir det inte igen än på länge. I onsdags hade vi en heldag i solen jag & Malin. Lediga från skolan knata vi runt på stan för att inhandla solpuder, sedan bar det av till Pråmen där människor hade radat upp sig i solen för att få njuta av denna hetta. Efter ett tag dök Theo & Påhl upp och gjorde oss sällskap. När klockan blev runt 6 snåret pallrade vi oss iväg till en av alla uteserveringar för att ta en coca cola & svalka oss lite. Torsdag &  Fredag har tyvärr bestått av praktik vilket gjort att jag vistats inomhus i salongen, så nu gäller det att ta vara på helgen.
I torsdags gjorde jag även något som känns som en lättnad såhär efteråt. Jag tog tag i ett bekymmer som har luggit i gnagt på mig sen i måndags när ett sms damp ner i min mobil. Jag kände mig skyldig till vad som stod där och oron förföljde mig. Jag visste att jag var tvungen att förklara, tvungen att få honom att förstå, jag ber om ursäkt ifall jag har gett dig fel budskap. I vilket fall fick jag tummen ur i torsdags, ringde upp & förklarade att jag inte var redo, att jag behövde tid för mig själv först & främst. & tänka sig, en sten lyftes från bröstet direkt, vilken lättnad. Kan det alltid vara såhär lätt ?
Ikväll ska jag träffa Johänni, Angelica & Malin. Myskväll står på schemat, den här helgen går i lugnets tecken, så långt ifrån vilda dansgolv & höga klackar man kan komma.

       image153                 image154

En solnedgång, som gav ett löfte om förevigt. Gröna ögon, så intensiva.
Ljumma sommarnätter långt hemifrån, brunbrända kroppar som andades tillsammans...



I can do this.

Idag, uppe med tuppen för att ännu en tisdag pallra mig iväg till trafikskolan och övningskörning. Rondeller blev dagens lektion och efter en halvtimme klarade jag dem som om jag inte gjort något annat någonsin. Sedan blev det skolan för redovisning om min uppfinnare Gideon Sundbäck, denna svenska man uppfann faktiskt blixtlåset. Skoldagen blev kortare än vanligt, väl hemma skulle jag precis sätta igång att skriva klart projektarbetet men då stegade Elin in. Vi blev efter ett tag rastlösa och projektarbetet fick vänta, vi vägrade sitta inne en sådan här varm & solig dag. Med Mattias framför ratten tog vi oss till Herrhagen där vi stötte på guldpojkarna Theo, Alex, Robin & Jerry. Nån öl blev det och även fotboll & basket, innan vi styrde våra vägar hemmåt. Nu har jag precis avslutat mina egna reflektioner angående projektarbetet, tänkte ta en varm dusch för att sedan få krypa ner under täcket och äntligen få sova. När vissa stunder har varit jobbiga under dagen finns det absolut inget bättre än att få dra täcket över huvudet och glömma.
Imorgon väntar en ny dag, även en körlektion där men efter det väntar ledighet, blir det fint väder är det jag och Line som plaserar våra rumpor på pråmen imorn tillsammans med solglajjorna, filtar och Loka med hallonsmak. Korta kjolar, solblekt hår och brunbrända ben är på ingång. Nu har jag faktiskt även 5 veckors jobb under sommaren, inte mycket men alltid en början. Fick reda på idag att personalen på Momentum, där jag jobbat varje sommar sedan jag gick i åttan, mer än gärna vill ha mig där några veckor i sommar igen. Det fanns ingen tvekan om saken utan jag tackade ja direkt, personerna där är underbara & det är aldrig någon riktig sommar utan att få stå ut med dom några veckor. Vecka 30 & 31 ska jag tillbringa mina dagar på salongen där jag praktiserar. & den 17 juni har jag bokat teoriprov för körkortet, jag är på gång nu.

 Jag, Elin & Line på valborg.
Jag visade upp baksidan, medan Elin & Line var med på noterna.

Dock gjorde alkoholen susen  image153 
Efter ett tag ställde jag mer än gärna upp på kort, vinögd & jävlig

image155 
Kvällen avslutades med en kramsjuk Emelie, & Line fick stå ut.


                                                                                           Att du kunde vara sån, så hemsk...
                                                                                           Att du kunde göra nått så vidrigt...


När du tröttnat, kom ihåg mig då

En annan tid, & en annan plats, då hade det fungerat. Du och jag hade fungerat, våra liv tillsammans hade fungerat & vi hade som vi alltid sa att vi skulle, "bli gamla tillsammans". Vi fungerade faktiskt, ett tag, vi fungerade bättre än några andra ihop. Kärleken jag kände för dig var större än själva livet. Det spelade ingen som helst roll vad vi tog oss för, det enda som spelade roll var att vi gjorde det tillsammans. Under sommaren kunde vi va i närheten av varandra nästintill hela tiden, sedan satte skolan igång igen och vi kunde bara ses några helger i månaden. Till en början gick det, vi hann sakna varandra och varje möte gjorde mig nykär om & om igen. Men med tiden gick det allt mer utför, nog visste jag att det skulle bli jobbigt men det här fanns det inte ord för. Du förändrades till det motsatta, & hur mycket jag än vill förneka det så gjorde jag nog detsamma. Dock skyllde du på att allt som gick snett för oss var mitt fel och tillslut orkade jag inte ta det längre. Det som började som något taget ur en kärleksfilm slutade i panik, ångest och tårar. Värre än någon av oss kunnat föreställa det.

När våren öppnar sina dörrar och du tar den långa vägen hem, när du sitter på uteserveringen där vi satt igen, Kom ihåg mig då.

Mina känslor för dig utvecklades snabbare än väntat, jag hann inte alls med att tänka. Jag levde i nuet, livet fanns bara just då och just där och allt runt omkring trängde jag undan. Men när kaoset bröt loss och paniken trängde på sa vi saker till varandra som man inte ska säga, sådant som sårar djupt. Jag gick sedan för fort fram, för att få smärtan att gå över snabbare, men det ledde bara till att jag kände mig ännu mer splittrad och bortkommen. Jag var inte redo att gå vidare. Nu får det ta den tid det tar att komma på rätt spår igen, jag har inte bråttom någonstans. Jag är redo att börja om på ruta ett och reda ut det här i lugn och ro.
& mina älskade, dom fanns alltid där. Dom förstod varför jag nästan aldrig var hemma längre, varför jag åkte iväg till Sandviken så fort jag fick chansen. Dom lät mig på vara ung & kär, men dom lämnade aldrig min sida. Nu finns dom där för att hjälpa att lappa ihop såren som blev kvar, dom finns där för att ta tag i min hand och leda mig på rätt spår igen. Som dom sanna och ärliga vänner dom är, kommer jag vara dom evigt tacksam. Jag älskar er.

                                                                                   image149

Förövrigt, så har helgen varit underbar.


Hollywoodleende

Idag, jag har varit till mami och sett hur hon har det på sitt nya jobb. När jag väl var där tyckte hon att jag lika gärna kunde låta mig bli undersökt i munnen och som den stjärntandhygenist hon är fixade hon & donade och snart glänste min tandrad som aldrig förr. Efter det bar det av till Samuel för att vara hundvakt åt Nellie, sedan väl hemma hade pappa grillat & jag var utsvulten. Åt tills jag näst intill rullade fram, runt 7 tiden la jag mig sedan i sängen för att läsa till körkortet men pga av den dåliga sömn jag hade inatt tog det inte lång tid förrän jag somnade med teoriboken i högsta hugg. Efter två timmar vaknade jag, & trevligt besök hade jag fått. Johanna och Angelica var ute och gled i bil och tog med mig på en runda, vi gjorde lite hemliga uppdrag i utkanten av Karlstad. Vi var spanare och smög fram i bilen till mystisk deckarmusik iklädda våra luvor långt neddragna över ansiktet. Jag har nog inte skrattat så mycket på ett bra tag, dom kommer allt på de knasigaste saker.
Nu har jag nyss sett på The Notebook med mami och pappa, & som jag förutspådde lipade jag värre än ett barn. Riktig kärlek som bara existerar på film får mig att leva mig in som om jag vore en av personerna i filmen, sjukt fånigt faktiskt, men alla är vi väll underliga på våra egna sätt. Det här är mitt, jag är känsligare för filmer än vad jag är för verkliga livet. Känner på mig att det inte är sista gången den här filmen ses för min del.

    image148

Var och varannat inlägg handlar om dig, & det är bara för jag alltid hittar småsaker runtomkring som påminner om dig. Jag vet inte riktigt vad det är jag saknar så, det kan inte vara hur det är mellan oss nu för det är långt ifrån bra. Jag saknar hur det var då, för lite mer än ett år sedan innan allt drog igång på allvar. Hur det kändes att vara sådär nykär, & som den idiot man var slängde man ett öga på mobilen titt som tätt för att inte missa ifall ett sms damp ner. Nu på senare tid verkar det faktiskt inte som vi funkar tillsammans, men något får oss att inte kunna släppa taget trots att det var nästan 4 månader sedan jag träffade dig sist. Det var perfekt, när jag vaknade upp på morgonen och såg dig ligga tätt vid min sida fortfarande sovandes visste jag att det var precis såhär jag ville ha det, det fanns inte en tvekan. Jag gråter inte, men det är något som fattas. Du var det vackraste någonsin.

Imorn,
Johanna och Angelica dyker in hos mig klockan 12 för att dra iväg med mig till ett besök på bolaget. Imorgon kväll är det nämligen årets party på g, om vi får tro det själva iallafall. Dessa flickor har hyrt lokal och gästlistan är långt ifrån kort, jag ser fram emot en mysig kväll tillsammans med det allra bästa jag har.


RSS 2.0