Like a Hero

Som den fega idiot jag är har jag dragit ut på att bryta helt, antagligen endast för att jag först skulle få en chans att få hinna glömma själv, innan jag sedan lät dig få göra det. & det som irriterar mig mest är att du faktiskt hade rätt om det hela tiden, du insåg det från första början, att allt det här nog beror på att jag vissa stunder är rädd för att stå på egna ben. För när man väl står där och har kommit överens om att bryta helt, rakt av, och man sedan inser att man faktiskt är mänsklig för först då kommer tårarna, då finns du inte längre där för att trösta. Allt det här har jag gjort av ren jävla feghet, för att inte själv behöva få känna smärta. Vad jag inte insåg var att rättvisan slår tillbaka och smärtar hundra gånger värre, då man inser att mitt beteende bara har fått dig att ta ännu mer avstånd och börjat hata istället för att älska. Så vad var det som hände, vem blev tillslut förloraren i mitt egna lilla spel, jo jag!
Sådana här kvällar, som man tillbringar med enbart sig själv, tillåter en att tänka och efter ett tag kanske även förstå vad det faktiskt är man håller på med. Det värsta är att jag bara är så satans förbannad på mig själv som lät det gå såhär långt, som alltid ska va så otroligt feg och rädd för förändring. Liten och svag var aldrig något jag ville växa upp till att bli, men ett första steg åt rätt håll är väll ändå kanske att erkänna sina misstag. Det här var ett misstag av mig, att låta både dig och mig få stå ut med mer smärta än vad som var nödvändigt, förlåt.
Varför jag gör som jag gör ? Jag tror man behöver förstå och ta hand om sig själv innan man kan ta hand om och älska någon annan. Så vad jag behöver göra nu är att ta tag i mig själv och tillslut kanske inse att jag inte behöver någon annan för att kunna leva. ( Jacob vännen, du hade rätt )

          "Taking the fight is the life of a hero, staying alive..."


Hemma bäst ?

Ännu en gång rotade jag ihop mitt pick & pack och flydde kommunen och länet, för att slå mig till ro i Dalarnas Sälen. Denna gången tillsammans med mami, pappa, lillebror och älskade Elin. Sälen är magiskt och varje gång jag placerar min ända där känner jag mig helt plötsligt oerhört fridfull och lugn. Tankar på framtiden och efter skolan existerar inte då, just då finns bara livet, snöbeklädda berg, värmande solstrålar, festerna och lugnet från all stress. Jag, Elin och lillebror har åkt genom diverse trollskogar, hamnat uppe på den blåsigaste & dimmigaste toppen på fjället, hejat på Färjestad omringade bland massor av Linköpingfans, tagit en och annan kall öl tillsammans med pizzan på krogen, hamnat på galen Afterski men framförallt bara fått tagit varenda minut som den kommer.
Plötsligt var man hemma igen i ett Aprillikt Karlstad & CV:t på skrivbordet gjorde mig åter igen påminnd om att allt detta snart är över. Jag är mig lik och tar fortfarande tag i saker i sista sekunden, men på något sätt har det alltid funnits människor runt omkring mig som hjälpt på ett eller annat sätt. Nu kan jag inte förlita mig på dom bara jag själv kan ta tag i det här, min framtid. Ingen annan kan längre säga till mig vad jag ska göra & inte, vill jag få en trygg & bra framtid är det mitt ansvar att gå i rätt riktning.
I vilket fall har veckan varit fruktansvärt bra, men den har gått alldeles för fort. Ser redan fram emot nästa år.

        

     

Varför ska man alltid sakna det som är mest omöjligt? När man har så mycket annat att välja på. Envis och jävlig ska man ändå ha det svåraste, även om det kanske inte alla gånger är det bästa.                        

                                                                       image135   

              

Den bästa av dagar...

Nu har jag levt i 20 långa år, jag trodde födelsedagen skulle bli lite ångestfylld på något sätt, då jag för tillfället känner att tiden går alldeles för fort. Men min 20-årsdag var den bästa på länge, jag omgav mig med de personer som betyder mest. Dagen började med frukost på sängen & paketöppning tillsammans med mami, pappa & lillebror. Sedan bar det av till skolan, fick en hel del grattishälsningar via sms & då jag tyvärr inte har några pengar på mobilen som vanligt så får jag skriva Tack till er här, det var uppskattat. Efter skolan bar det av till systembolaget, såklart ! Jag skulle nämnligen bli firad hos Malin senare på kvällen & efter en sisådär 10 klädbyten kom jag äntligen iväg. Möttes av allsång i hallen av Malin, Ingela, Emelie, Elin, Johanna & Angelica, sedan blev det tårta och ännu mer paketöppning. Lite senare dök även guldpojkarna Theo, Alex och Wezze upp. Efter massa skratt och stoj kom Mattias och körde hem mig framåt natten, mötte upp Linda, Line & Henke en snabbis då dom också ville gratta men somnade snart skönt i sängen med ett leende på läpparna.
Underbar dag.
Dock fattades Christoffer, efter alla bråk & tjaffs kan man tro att vi faktiskt inte borde ha något med varandra att göra, men långt inom mig vet jag att han har något jag aldrig kommer kunna släppa.

Idag, åkte ner till trafikskolan i morse då jag skulle ut och övningsköra tillsammans med en lärare för första gången. Det gick hyffsat, var något nervös och har innan aldrig varit inne i sådana bostadsområden och på sådana smågator & kört, som han lurade in mig på, men han bara skrattade lite lätt och fick mig snabbt att slappna av. Efteråt åkte jag till skolan en sväng och träffade Madde & Angelica, vi behövde egentligen inte vara där då det var frivilligt så jag drog några borsttag på dockan innan jag bestämde mig för att möta upp Johanna på stan istället. Nu sitter jag här & längtar, mycket mer än jag vill, till kvällen.

image125
Jag & lillebror, för längelänge sen nu...



Vinterland

Jag råkade precis hitta en film från Sälen som Karlstadkillarna vi festade med där uppe hade spelat in och lagt ut på youtube, herregud vad jag saknar Sälen. Trots det kan man i stort sett göra samma saker där uppe som här nere, man kan åka skidor, festa, besöka krogen, basta osv. Men stämningen blir långt ifrån densamma, långt ifrån lika mysig och spännande.
Att det var mycket snö uppe i Sälen vecka 9 såg vi som något självklart, dock var den inte fullt så välkommen i Karlstad när jag imorse tittade ut igenom fönstret och möttes av snöflingor och minusgrader. Jag som trodde att våran var här för att stanna nu, hade hängt undan vinterjackan för den här gången och istället plockat fram skinnjacka och pumps. Men icke, det var bara att dra på sig allt från sockor till vantar & halsduk igen.

image126

Imorn, en relativt stor dag tycker jag, jag fyller 20 år. Då är man väll näst intill vuxen, enligt mig, i vilket fall tyckte jag det när jag var mindre. Men nu när man faktiskt står här & precis ska ta klivet från tonåring till... ja vad? så känner man sig faktiskt inte fullt så vuxen. Tror dock att mycket det här året kommer att förändras från hur det varit innan, många saker som jag anser vara "vuxensaker"  kommer jag att gå igenom. Först & främst att ta studenten och även körkort, efter det är det jobb och lägenhet som väntar. Jag undrar åt vilket håll mitt liv har utvecklats när 2009 står på glänt ?!  Det är svårt att förstå att allt det här faktiskt händer, när man var 16 år kändes vuxenlivet som flera ljusår bort. Jag kan fortfarande känna värmen  och spänningen från sommarkvällarna när man var mindre, det känns som om det vore igår. Inga beslut behövde fattas, inga speciellt höga krav ställdes, man var ung, dum & obrydd och vuxna runt omkring accepterade det. Nu till sommaren är det jobb som står överst på schemat, nu behöver man prioritera andra saker än det man annars brukade tycka var så viktigt. Att ta varje dag som dom kommer känns inte längre som något man kan göra, man måste planera, ta tag i saker och ting, det går  för fort nu.

                                                                                                 En kall vinternatt i februari...


Melodifestivalfeber

Idag, vaknade upp hos Malin i morse av solstrålarna som stack i ögonen och fåglarna som kvittrade. Kände mig rejält sliten men efter några skorpor och en ipren var jag på topp igen. Mami och pappa kom för att hämta upp mig & sedan bar det av till Bergvik för att inhandla skor, dammsugare och mat. Jag fastnade direkt för ett par svarta pumps så fort jag klev in i den första affären, lyckades även få tag på ett par vita inför studenten. Efter det dammsugs shopping, sedan styrde vi hemmåt med mat från Mc´donalds.
Igår, trots att det skulle vara relativt lugnt igår blev det lite för mycket av det goda, men jag hade riktigt kul. Vi samlades hos Malin strax efter klockan åtta. Ölspelet, som vanligt, sattes igång och igår var det allt från att byta kläder med varandra till att låta som en säl som gällde. Senare inpå natten somnade vi, övertrötta, in till flygplansmotorerna i Pearl Harbor.

image126

Kommer nog hinna med att trampa snett båda en och två gånger i dom här ute om partynätterna, men dom är ju så fruktansvärt söta. Nu ska jag lägga mig och vila lite, fortfarande ganska trött sedan igår. Ikväll bär det av hem till Elin, melodifestivalen står på schemat, sedan är vi öppna för förslag.

Jag har tagit alldeles för mycket nu, trots att jag berättar för dig hur alla kommentarer du spottar ur dig får mig att må verkar du inte bry dig det minsta om någon annan än dig själv. Dina hårda ord är tydligen ingenting mot vad jag brukar göra mot dig, eller hur ? Och pga att jag "beter mig som jag gör" har du rätt och säga sådant tycker du. Det är aldrig rätt ! Du vräker ur dig dom hemskaste saker, till en början blir jag mest förbannad, men tillslut blir jag så fruktansvärt arg och förvirrad att jag inte vet vad jag ska säga eller vart jag ska ta vägen, då kommer tårarna. Dom kommer tillslut vare sig jag vill eller inte, när jag tagit åt mig såppas mycket att det tillsist rinner över. Du trycker ner mig, slår in i mitt huvud att hela jag är så fel & allt jag gör är fel, tillslut tror jag på det själv. Människor runt omkring mig har reagerat och frågat hur jag kan låta det fortsätta, hur jag kan tillåta mig själv att tycka det här är mitt fel trots att jag bara har gjort rätt. Bra fråga, dags att öppna ögonen och se sanningen.

                                                                                               Vart tog du vägen ?...


Deep Within

Jo där kom den, klockan 00.28 en tisdagsnatt när man är som mest ensam så kom den, saknaden. Och för första gången på länge vet jag precis vad det är jag saknar. Den saknaden jag skrev om nyligen i ett tidigare inlägg dök mycket riktigt upp, snabbare än väntat. Jag saknar inte hur det är mellan oss nu, för det är långt ifrån något bra, men hade jag fått välja hade det varit mars 2007 all over again. Jag förstår inte varför jag måste hålla fast så fruktansvärt vid det förflutna hela tiden, varför inte bara blicka framåt ? Men hade ni kännt den känslan inom er som jag kände för ett år sedan så hade ni gjort likadant, då hade ni förstått att den känslan av värme och längtan går inte att beskriva i ord, den måste upplevas. Något hos honom berörde mig djupt, det var något jag inte kunde ignorera, jag var tvungen att ta reda på hur det kändes på riktigt. Det är just det jag saknar, den känslan. Hur han väckte alla möjliga sorters konstiga känslor inom mig som jag inte ens visste att jag hade. Hur jag kunde sitta som den förälskade idiot jag var på mattelektionerna i skolan och snegla på mobilen i väntan på sms. Hur jag byggde upp en hel värld runt omkring honom och han stod i centrum. Hur verkligheten just då va så mycket bättre än alla världens drömmar.

"trodde aldrig ja skulle få träffa dig emelie, hade nog vart lika bra , men ja va bara tvungen..."

image122


Bambi på hal is ?

Idag, hostan bli bara värre och värre. Dom senaste dagarna har jag knaprat alvedon, levt på nässpray och inte kunnat sova utan hostmedicinen. Det trycker i bröstet och ibland känns det som jag ska hosta upp lungorna, ska det kännas såhär? Jag vill iallafall bli frisk nu, har knappt fått en blund på flera nätter i rad och jag känner mig allmänt hängig och omotiverad. Trots det har jag gått upp på morgonen och pallrat mig iväg till skolan, det är mycket nu och jag klarar inte av att hamna efter såhär sista terminen. Nu ska jag iallafall äntligen få kura ner mig i sängen och ta det lite lugnt, ska läsa inför körkortet och vänta in Gossip Girl klockan 20.00.
Imorn,
det blir en lång sovmorgon då jag inte ska möta upp mina klasskamrater förrän klockan två utanför universitetet. Vi ska och se på självaste Bert Karlsson som ska ha föreläsning i Aulan där. Efter det ska jag äntligen ut och övningsköra med papi igen, en riktig höjdpunkt på dagen och jag längtar så till jag får sätta mig i min egen bil för att åka precis vart jag vill, när jag vill.

Jag har ingen ork eller motivation till någonting för tillfället, tror dock det mestadels beror på förskylningen, men jag kände för bara nån vecka sedan att jag verkligen ville lägga ner mig nu. Ta tag i mitt körkort och mina studier för det är inte långt kvar, vi är redan i mars men fortfarande finns det mycket kvar att göra. När studenten kommer vill jag känna att jag gjort mitt bästa, slippa ångra att man inte la ner sig tillräckligt i vissa ämnen för då är det försent att göra någonting åt. Mitt i all stress kom ett sms i söndags som jag långt ifrån hade väntat mig, jag kan inte påstå att det sårade mig men dom orden som stog i sms:et gjorde att jag kände mig ganska dum, grundlurad. Lite besviken kanske, men mest förbannat blåst som hade gått på allt ditt skitsnack. Jag hade tagit in allt du sa, hade trott på varenda ord, men det var tydligen bara lögn rakt igenom, det är så det känns iallafall även om du påstod att du faktiskt menade det. Jag kan inte vara förbannad på dig pågrund av att vi är i en ganska konstig situation just nu, men du hade kunnat vara ärlig från början. Borde kanske lyssnat på mina såkallade visdomsord iallafall.
Idag, en vecka kvar till min 20 årsdag, vart tar åren vägen ? Det ska förstås bli otroligt kul, mina närmaste har planerat en fullspäckad kväll, men jag känner mig långt ifrån så gammal. Jag tycker fortfarande om att bli ompysslad, att ligga intill någon som stryker mig över håret tills jag somnar, jag kan fortfarande inte stå stadigt och självständigt på jorden. Det är tur att det finns människor runt omkring mig som alltid finns där och som tar tag i mig när jag faller.

                                                                image121


...att jag tänker på dig precis just nu.


A Heartbreaking Goodbye

Imorse vaknade jag upp med en sprängande huvudvärk och fruktansvärt retlig hosta, det var bara att ringa praktiken och sjukanmäla sig, står jag där och hostar på kunderna kan jag nog se mig i stjärnorna efter att dom skulle få för sig att komma tillbaka. Nu några timmar senare har huvudvärken släppt en aning och den varma mjölken med honung lenade halsen relativt bra. Jag hade dock hoppats på utgång ikväll, vi hade planerat in i minsta detalj, det verkar ganska avlägset nu men there can be miracles som sagt. Får helt enkelt hoppas på att jag mår hyffsat bra ikväll annars blir det myskväll med mami och pappa.
Imorgon, beroende på hälsa och humör dock, så hade vi tänkt att titta förbi Nöjes en sväng, jag, Linda, Line, Frida, Fippe, Henke osv. Kanske borde ta mig en tur in till stan imorn för att kika efter något att ha på mig.
Men just för tillfället vill jag bara krypa ner i sängen och sova bort hela helgen, för att vakna på måndag på strålande humör, utvilad och frisk.

image121

Kanske gjorde jag äntligen mitt val nu, omedvetet (eller var det medvetet?). Konstigt nog känns det varken rätt eller fel, jag känner ingenting. Jag är bara rädd, rädd att vakna upp en morgon och sakna dig så varenda del av min kropp krampar av längtan. Nu börjar varje del av min vardag, saker jag ser och situationer jag upplevar göra mig mer och mer påmind om dig och jag hatar det. Jag ser ditt ansikte i mina tankar, inte direkt av saknad (än?) utan mer av trygghet. Trots alla hårda ord du slängt ur dig så känner jag mig trygg med dig, en trygghet jag aldrig upplevt förut, som ger ett löfte om att trots dina aggressiva utbrott och påhopp skulle du aldrig göra något för att skada mig, någonsin. I en kritisk situation skulle du sätta dina egna känslor åt sidan för att rädda mig och mina, trots att du kanske helst inte skulle vilja bry dig. Det är det som gör dig till en av dom viktigaste människorna i mitt liv.

Nu blickar jag framåt,
samlar krafter på nytt, ett kapitel är avslutat och nu är jag påväg in i ett nytt. Jag hoppades bara att jag på något sätt, trots allt som hänt, skulle få ha dig i mitt liv ändå. Det ser dock tyvärr ganska mörkt ut, så förlåt, för allt jag gjort för jag vet att det är en del. Jag vet att du tror att jag är iskall rakt igenom, men du har berört mig på ett sätt ingen annan gjort förut. Ta väl hand om dig!


Sunkissed

Idag, kom precis hem från en runda på stan med Johänni, inhandlade en röd väska som jag dock ska få i födelsedagspresent, nu förtiden vet jag innhållet i vartenda paket. Sedan blev det en välbehövlig baguette på Sjöqvistens innan vi styrde våra vägar hemmåt. Solen skiner idag och vårkänslorna spirar, jag ska snart sätta mig på baksidan i solglasögon med en varm kopp oboy och njuta av de värmande strålarna.
Igår, jag och Elin tillsammans är en fruktansvärd kombination, underbar men galen. I brist på saker att göra slängde vi på oss ett par några storlekar för stora luvtröjor, mjukisbyxor och kepsar på sned och shakade loss till Rastegar feat Patrizia - Om vi inte, och ja vi har det nu på film. Rappen satt väll inte riktigt där den skulle, men våra moves är inte att klaga på. Till och med artistnamn har vi, jag bjuder på en bild:

image119

Förövrigt luktar hela min väska parfym, underbar Fahrenheit killparfym. Kunde inte hålla mig utan tog en lapp på Kicks förut och sprutade ett antal sprutt av parfymen för att sedan stoppa ner lappen i väskan. Inte det smartaste då det luktar på kilometers avstånd riktig karl, men jag klagar inte, jag ska somna snosandes på min väska ikväll.

Att något så litet, så obetydligt egentligen, kan få mig att stråla starkare än solen. Något som man egentligen skulle kunna ta förgivet gör att mina smilband går ur led, hela jag lyser upp. Herregud hur blev det såhär ? Det var långt ifrån planerat, jag hade ju redan bestämt mig, den närmaste tiden hade jag räknat ut in i minsta detalj men på ett ögonblick sattes den i gungning på nytt. Trots alla min egna såkallade visdomsord...


At a crossroad

idag, tyckte jag att halsen sved innan var det långt ifrån vad den gjorde i morse när jag vaknade. Tung i hela huvudet, matt i kroppen & med en uppsvullen hals pallrade jag mig upp, stoppade i mig två alvedon och drack ett glas varm oboy. Orkade inte hålla mig på benen så la mig ner i sängen för att vila lite till, runt halv 2 började det äntligen släppa och jag tog mig upp för att stoppa i mig lite frukost. Vore kul att få komma ut & övningsköra lite men får se om jag klarar det.

image118

Det finns så mycket olika känslor jag vill skrika ut, men med respekt för vissa personer kanske det är lika bra att hålla tyst. Jag älskade det, närheten och värmen, ett löfte om kärlek. Men herregud förstår du inte att det har gått för långt, det har övergått i hat, vi hatar varandra rakt av ungefär 23 timmar om dygnet, den där enstaka timmen av kärlek är för lite. Känns som om jag rabblat det här i flera månader snart, men när tar vi förnuftet till fånga och låter varandra gå ? Helt ? Vad är det som får oss att inte kunna släppa taget ? Det här är ju ändå så förstört.
Det finns inget förtroende kvar mellan oss, vi litar inte längre på varandra. Det vet du lika väl som jag, men våran tid tillsammans värmer fortfarande mitt hjärta oerhört.
Mina tankar är på olika platser vid olika tillfällen, någonting oväntat hände, det var inte alls planerat, och nu kan jag inte sluta mala det om och om igen. Och jag längtar även om jag inte vill. Igår visste jag varken ut eller in, tårar rann utan att jag direkt visste varför. Jag står vid ett vägskäl i mitt liv, det är dags att välja, jag har skjutit upp det här alldeles för länge och fortsätter jag att vela fram och tillbaka är det inte rättvist mot dig, du behöver få veta jag vet det. Men jag är så splittrad. Jag vill krypa upp i en varm famn full av trygghet, få bli smekt över håret och pussad i pannan. Men nu är man snart 20 år och ska kunna klara sig själv, kunna stå på egna ben och hur mycket jag än inbillar mig att jag är stark nog att klara det står jag ändå ostadigt & i obalans när allt runt omkring rasar samman.

Angelica spelade den första gången för bra länge sedan, jag tyckte den sög, rakt av.
Men jag är fast, nu långt senare:
Nomy - Cocaine

                                                                          

MyCool

Fredag, tänkte ta en lugn kväll efter allt festande i Sälen och den blev relativt lugn faktiskt. Såg på singing bee med mami, sedan dök Marika upp för att få sitt hår färgat och umgås lite. Trots mina protester fick hon tillslut med mig på en raggarrunda i stan, vi stod på Shell och pratade med Thomsen och några en stund innan Marika tillslut, efter allt mitt tjat, äntligen körde hem mig. Visst hade jag trevligt men min kropp skrek efter värme och sängen, när jag sedan kom hem tog det inte lång tid innan jag sov som ett litet barn.
Igår, på dagen tog jag en shoppingtur inne i stan, fick med mig lite smått och gott hem, framförallt en väldigt söt topp som fick följa med mig ut på kvällen. Jo igår var nämnligen Adam Tensta på Arena, ska inte påstå att jag direkt visste vem han var innan, men han var grymt bra live faktiskt. Innan Arena var vi hemma hos Elin en sväng, jag, Elin, Theo, Alex, Wictorin och Wezze. Grabbarna hade ett nytt ölspel på lager som gick ut på att man skulle skriva lappar, blanda dom, sedan dra en lapp och utföra det som stod på. Det var allt från att halsa hela ölen till att klämma någon på rumpan, eller kyssa Theo (dock trodde vi att han hade skrivit den lappen själv). Lyckad kväll, mycket folk och trevligt sällskap, jag hade grymt kul.
Idag, vaknade upp vid Elins sida, ännu krassligare i halsen än innan, men man har väll bara sig själv att skylla, det får bli ett par lugna helger framöver. Nu är jag hemma och ska strax iväg med pappa och övningsköra, ska även ner till trafikskolan imorn och boka körlektioner med läraren, jag ska verkligen lägga ner mig nu.

                                                                                      image117

Herregud ännu en gång har mitt liv gått åt oväntat håll, jag vill inte säga för mycket då jag själv inte riktigt vet hur jag ska tackla det här. Jag saknar i vilket fall Sälen, dagar av solsken och snö, sena kvällar på dansgolvet, friheten och framförallt mina fjälltoppsflickor. 

                                                                                                                      ...kyssar i nacken


RSS 2.0