Full fart mot sommar

Värmen stiger, solen bränner och humöret är så mycket bättre än vad det varit under hela vinterhalvåret. Det känns i hela kroppen att sommaren är nära, & vi tackar och tar emot. Energinivån är hög, för varje dag som går då solstrålarna träffar mina väggar på morgonen känner jag att jag just nu skulle klara av varenda utmaning, varenda kunskap som sattes på prov. Det är skönt att känna så, för det är mycket just nu.
Idag, imorse pallrade jag mig iväg till körskolan klockan 9. Där stötte jag på Tom, även han var uppe med tuppen och pigg på att köra. Idag var det dags för filbyten osv, det gick riktigt bra och min körskolelärare var mäkta förvånad över mig. Han är en skön kille och jag slappnar av i hans sällskap, tror det är ganska viktigt att känna så. Fick faktiskt utföra mitt livs första alkoholtest, det va en upplevelse. Efter det bar det av till skolan för företagsekonomi och på eftermiddagen även klippning och läggning på en gammal dam. Nu ska jag strax ta med mig min mp3 och ge mig ut på cykel i denna värme, kanske ska ta att besöka Alster och känna på vattnet för första gången i år. Ikväll ska mami äntligen färga håret på mig, ska bli så förbannat skönt med lite uppfräschning. Efter det ska jag krypa ihop i sängen och titta på The Notebook, har hört att det ska vara en riktigt romantisk berättelse om sådan där kärlek som endast existerar i filmer, då vet vi hur denna kväll kommer sluta. Med en snyftande Emelie som alltid lyckas leva sig in så förbannat i dessa filmer.
Imorn, valborg som sagt och detta året ser denna speciella dag ut bättre än någonsin.  I nyfärgat hår och ett ljusgult linne med ljusrosa band i midjan som jag tittade ut på stan idag ska jag umgås med mina allra käraste och närmaste. Tillsammans ska vi mysa i majbrasans sken, se på fyrverkerier, besöka diverse platser & människor i Karlstad och framåt natten får vi se om någon vågar bli den första att slänga sig i vattnet i år. Vi har iallafall en överenskommelse.
Nu är sommaren och studenten på ingång.

    image147
   
Elin, lillebror och jag i sunne vattenpark sommaren 07

                                                                                 The A feat. Emelie - Då tänker jag på dig


Mina små liv

Det är mitt guldgäng, det absolut bästa som finns. I vått och torrt kommer jag alltid finnas för dom, dom finns med mig i motgångar och medgångar. Dom förgyller mina skoldagar och helger, jag har fler än en gång vikit mig dubbel av skratt på grund av alla tokigheter vi tar oss för. Dom är värda allt och lite till.

      

image146    image147

Jag älskar att knata iväg till skolan på morgonen, aldrig någonsin har det kännts jobbigt. Jag älskar varenda minut jag får spendera med er, alla borde få ha vänner som ni. Ni får mig att le nonstopp, ni får mig att må bra, så som bara ni kan.

Helgen, den har varit så långt ifrån lugn man kan komma. Trots att vi hela veckan ställde in oss på att helgen skulle bestå av cocacola som enda dryck, men icke. I fredags bar det av till Vikenkyrkan där grillning och brännboll stod på schemat, efteråt satt vi alla på våra jackor i gräset tätt ihop, spelade hög musik, pratade och skrattade. Otroligt mysigt. Senare på kvällen bar det av till norrstrand för lite mer festande innan vi styrde våra steg hemmåt.
Igår dök Line upp hemma hos mig runt 8 snåret, dusch och make blev det innan vi åkte mot Norrstrand för förfest tillsammans med Malin, Angelica och Johanna, lite senare ramlade även Elin in. När klockan började närma sig halv 11 tog vi vårat pick & pack och vandrade in mot stan. Där delade vi på oss, de andra försvann till Score medan jag, Line och Elin styrde mot Nöjes för att fira att Line fyllt 20 år. Vi stötte på diverse gamla bekanta ansikten, shakade våra rumpor på dansgolvet och fick gratis dricka i baren. Trots att jag hade otroligt kul satt ändå sängen fint sedan när det var dags att sova.
Idag, eftersom lillebror fyllde vuxen, 18 år, i fredags kommer snart besök från släkten. Då blir det tårta och paketöppning. Senare idag kanske jag och papi drar ut en sväng och övningskör, motorvägen lockar. Förhoppningsvis avslutas kvällen med en film i trevligt sällskap.

                                                              The Outfield - I Don´t Want to Lose Your Love Tonight



Värmen håller i sig

Igår, redan när jag vaknade satte jag mig med min religioninlämning som skulle vara klar till idag. Jag hade tänkt hinna med allt möjligt igår då solen stod högt på himlen och värmde hela dagen, men uppgifterna tog längre tid än jag trodde och halv två inatt kunde jag äntligen skriva ut det färdiga arbetet. Kände lite småstress inatt av att jag inte skulle orka upp imorse men när jag vaknade av att fåglarna kvittrade och solen letade sig in i mitt rum kände jag mig relativt utvilad ändå.
Idag, som sagt så är det rena sommaren i Karlstad just nu, äntligen kunde man dra på sig något sött vårlinne, vårpumpsen och skinnjackan. Och tro mig det var andra i klassen som hade gjort precis likadant. På rasten satt vi ute jag, Emelie, Ingela och Malin med vattenflaskan i högsta hugg och lät aprilvärmen ge oss ny energi och även en liten bränna. Hade förövrigt tänkt att ta en långpromenad tillsammans med mp3:n som är full med ny och bra musik, men fick precis reda på att vi har prov i företagsekonomi imorgon. Aja är väll sånt man får ta nu när studenten står på glänt, och allt slit kommer vara värt det när den dagen äntligen är här.

Den 17 juli 2006 en sen sommarkväll, ja för lite mindre än två år sedan damp en bild ner i mina mottagna filer. Bilden visade en brunbränd kille iklädd ljusa jeans och vit keps. Han hade något jag inte hade sett eller lagt märke till hos någon annan, jag tyckte då han var det vackraste som någonsin gått på denna jord. Och han kommer för resten av mitt liv förknippas med sena sommarkvällar i juli. 

              Ja han kommer alltid vara min sommar...    image141 

Jason Mraz - I´m yours
Jay-Z - Heart of the city (Ain´t no love)


Im Yours

Igår, studiedag vilket var fruktansvärt skönt. Sov ända fram till klockan 11 och tog sedan bussen mot stan för att möta Angelica. Solen sken och det var bortemot 15 plusgrader. Satte mig på torget en sväng med en Loka i handen och inväntade Ankie. Våren var här och man får genast tillbaka den energi man saknat under hela vintern. Vi tog en runda på stan och sedan åkte jag hemmåt för att fixa iordning mig lite för en utekväll, klockan 5 stegade vi in på BluemoonBars after work jag, Angelica, Johanna, Madde, Malin och Angelicas syster. Gratis tacobuffé, päroncider och coverband var det vi spenderade några timmar med fram till runt 8. Då tog vi en runda runt Sandgrundsudden i solnedgången. Resten av kvällen bestod av Score, Arena och kareoke. Dock var jag hemma redan runt 1 snåret, kvällarna blir oftast inte längre nu förtiden.
Idag, blev även stan en sväng idag. Mötte upp Elin för att stega iväg till Nöjes, Idol var i stan och det är allt lite intressant om någon man känner hade tänkt att ställa upp. Efter halva vägen glider Marika in längst trottoarkanten i en svart cheva, riktig raggarbil med flaggor, lila fluff i taket, hög musik och ett gäng raggare i baksätet.  Vi fick skjuts resten av vägen till Nöjes, var ett riktigt trevligt gäng faktiskt, vilka stjärnor.
Sedan blev det en glass på torget innan vi styrde hemmåt, nu är jag hemma för lite mat innan jag åter igen ska träffa Elin. Antagligen blir det en lugn filmkväll ikväll, men vem vet, det har hänt förr att våra filmkvällar slutat med högklackade skor, partylinnen och hög hiphop musik mitt på dansgolvet.

                                        image140

Samtalet som jag gick runt och väntade på hela kvällen igår kom inte förrän imorse. Jag önskar du vore annorlunda. Jag kan bara glömma, gå vidare och leva livet, men du upptar mina tankar ständigt. Det som är svårast ger man sig jämt fan på att man ska ha. 

                                                                                I tried to be chill but your so hot that i melted...

You Cant Put Your Arms Around A Memory

Jag vaknade imorse av att väckarklockan ringde, jag stängde av den och tänkte bara för någon sekund ligga kvar och blunda lite. Självklart somnade jag om och vaknade 45 minuter senare, i rasande fart flög jag upp ur sängen, slängde på mig vad som låg framme, fick i mig en tallrik filmjölk och müsli för att sedan rusa i ilfart till bussen. Med den kondition jag har satt jag säkert och flåsade ända till skolan, förstår inte varför jag inte bara någon morgon kan få gå i lugn och ro till busshållplatsen och slippa stressa upp mig så förbannat. Frisörteorin i skolan höll knappt på halva lektionen, precis som vanligt, och sedan var dagen slut. Värt att ens kliva ur sängen för ? Men efter vi hade ätit slog vi oss ner i caféterian jag, Angelica, Johanna, Madde, Malin och Emelie. Projektarbetet ska snart vara inlämnat och därför kändes detta som ett tillfälle att ta tag i den, till en början var vi mycket seriösa och var noga med att få så mycket som möjligt nerskrivet, dock slutade det med att jag och Angelica satt och ritade teckningar som föreställde oss alla efter studenten. Våra teckningar såg allt annat än bra ut inför framtiden och längst ned på bilden stod det "Du, efter plugget, det fixar sig alltid...". Vi vred oss av skratt i caféterian och alla ville ha en varsin kopia av bilden, rena mästerverket. Sedan intog vi skolans frisörsalong och jag fick äntligen mitt hår klippt, topparna är nu hela och fräscha igen.
Efteråt bar det av hemmåt och Elin hade kommit för att hälsa på mig, som alltid annars hittar vi på diverse tokigheter som man bara kan göra tillsammans med henne, bara hon och jag. Vi knappade runt på datorn och kom in på mottagna filer som togs emot för flera år sedan. Låtar sattes igång, sjöngs med i och gamla minnen rullade upp. Helvete vad tiden har gått fort, det känns som om det var igår då Elin försökte ta kontakt med mig på franskalektionerna. Blyg som jag var sa jag inte mycket men sen den stunden har hon varit min andra halva.

19 november 2003     Qbn Flow - Kärlek 98
12 Augusti 2004          Sjätte sinnet - Livet
16 juni 2004                 The Homeless - Oh girl
18 september 2004    Fronda - Rullar fram
5 oktober 2004             Wiipe & Ricky - Give me an answar
12 januari 2005            Ken - Privatfest
4 maj 2005                    Kalle Bah - You are my angel
7 Augusti 2005             Kelly Family - Fell in love with an alien
8 Augusti 2005             Steve Kekana - Raising my family

image139  Jag 5 september 2005

Jag kommer ihåg korta kjolar, brunbrända ben, hamnfestivalen, Sommaren 2005 och en av dom mest spelade låtarna genom tiderna, S1 - Sommar.


Många bollar i luften

Ännu en dag till ända, tiden går fort just nu. Dagarna är fullspäckade av prov, klippningar, skola, praktik, övningskörning och jobbsökande. Utöver det vill man gärna träffa vännerna också och jag försöker så gott jag kan att hinna med allting. Men ibland orkar man inte, igår hade jag lagt upp en planering, jag skulle hinna övningsköra, plugga teori, börja med min religioninlämning och klippa papi. Övningskörde gjorde jag, ända till Vålberg faktiskt, men när jag sedan kom hem saknade jag Line och Linda allt för mycket. Kvällen slutade alltså nerkurad i Samuels soffa tillsammans med Linda, Line, Samuel, popcorn, coca cola och en skräckfilm.
Helgen, fredagen var den lugnaste på länge. Efter praktiken bar det av hemmåt och jag & mami myste i soffan resten av kvällen, jag somnade så tidigt som klockan 23.00 och vaknade utvilad och pigg på lördagsmorgonen. Då bar det av till stan för att möta upp Malin, en snabb visit förbi bolaget hann jag med innan jag åter styrde hemmåt igen. Hade även lyckats inhandla en svart tubtop för endast 79,50kr. Hanns inte med mycket hemma utan snart var jag påväg igen, till Samuel den här gången och födelsedagsfirande för Frida som fyllde 20 år. Efter singstar och ölspel slutade kvällen på Nöjes och efter några varv på dansgolvet blev det en Maxburgare innan Mattias körde mig hem. Ännu en kväll var jag hemma relativt tidigt, klockan 02.15 låg jag nerbäddad i sängen helt slutkörd. All stress under veckans gång hade tagit all min energi.
Idag, hade prov i skolan, klippning stod på schemat och Theo fick agera modell. Han var nog nervösare än mig, kanske mest för att han trodde detta var riktigt seriöst och att tjugo ansikten skulle sitta och stirra på honom. Riktigt så var det inte och provet gick strålande. Nu har jag nästan precis sett på Prison Break med mami, känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre så sängen kallar.

Lil Wayne feat. Rick Ross - Shot to the heart        image140
Chris Brown - With you
Trey Songz - Can´t help but wait


Torsdag

Sådant som andra tar med en nypa salt, kan knäcka mig totalt. Kan få mig att grubbla och tänka, ja till och med gråta, trots att jag sagt åt mig själv att se åt ett annat håll när något sådant händer. När den man litade på och älskade mer än någon annan på jorden får ur sig en kommentar man trodde han var den sista att någonsin kunna säga, var ska man vända sig då ? Jag skulle kunna förklarar, men jag är rädd att människor inte förstår just för att det är en så liten grej, men så stor för mig. Betyder detta att jag är ett nervvrak, på riktigt ?
Som alla andra gånger tar jag det, håller det inom mig, är lite avvaktande mot personen i fråga. Och precis som alla andra gånger slutar det med att han blir irriterad på mig, & helt plötsligt är det mitt fel, all over again.

Idag,
praktik som alla andra torsdagar. Det var med ett relativt dåligt humör jag åkte dit, men strålade snart upp som alltid när jag får tillbringa mina dagar med Sofie, Kajs-Marie & Marie. Så fruktansvärt glada och positiva att det alltid smittar av sig, godhjärtade rakt igenom. Hade en och annan klippning innan lunch, då hade chefen bestämt möte och allt det andra las åt sidan ett tag. Vi köpte mat från Sofias och diskuterade framtiden, jobb till sommaren och hösten, & kanske kan det här bli ganska bra ändå.
Helgen, som även Johänni skrev, helgen går som alltid annars åt till att få omge sig med folk man trivs med. Att få koncentrera sig på att just då & just där bara leva i nuet, sådana stunder behöver man för att släppa alla krav som ställs på en. Dock har jag desperat letat & sugit tag i sådana stunder mycket mer än vad jag brukade.

                                                                                    ...om och om igen                       
                                                       

Mästerbilist

Igår, körlektion som sagt, som gick bättre än väntat, över mina förväntningar helt klart. Traffikskoleläraren var så stolt över mig att han ringde papi igår och berättade att jag är en riktig klippa på vägarna. Fortsätter jag i den här takten kanske körkortet ligger närmare än väntat. Efter det bar det av till skolan, hade en permanentkund på eftermiddagen och jag kände allt annat än glädje över det, men ack så fel man kan ha. In ramlade den gosigaste lilla tant jag träffat, lite senil men med ett hjärta av guld. Hon skulle bestämt komma tillbaka till mig igen den 6 maj, & det får hon så gärna. Efter skolan hämtade Marika upp mig och det blev drivein på Mc´donalds, sedan vidare till Orrholmen för lite klippning vilket betyder för mig lite extra pengar. Skönt då plånboken ekar just nu.
Idag, lite sovmorgon innan jag tillslut pallrade mig upp ur sängen. Fruktansvärt trött trots att jag sovit 9 timmar inatt, när jag sedan såg mina rödsprängda ögon i badrumsspegeln bestämde jag mig för att prioritera det viktigaste. Jag skippade duschen och la mig för att sova en halvtimme till. Klockan 09.58 satt jag iallafall äntligen på bussen, i snöblandat regn hade jag sprungit som en dåre till bussen. Usch, blir det någonsin varmare ? En enda lektion idag vilket inte känns speciellt värt, men efter skolan fick vi äntligen tummen ur... & tog tag i projektarbetsredovisningen som ska vara klar i maj. Tillsammans med en Coca Cola och en chokladboll gick det som på räls. Nu ska jag snart iväg och övningsköra med mami, sedan bär det av till Samuel och utväxtfärgning på Line.

 Jag & Johanna på Vincent på Arena

Idag klarade äntligen Christoffer sin uppskrivning, Grattis baby im proud of you.
Dom senaste dagarna har jag varit för upptagen för att hinna tänka, & det har faktiskt varit otroligt skönt. Jag har haft så mycket annat för mig att känslorna har lagts åt sidan för en stund, jag har bara blickat framåt och kunnat se allt från ett annat håll. Jag kommer alltid sakna den närheten, jag vill göra någonting åt det men just nu är det svårt. Plötsligt dimper det ner ett oväntat sms, & hade jag fått bestämma att jag sluppit se det.


Mot ljusare tider

Idag, nyligen hemkommen från en riktigt slapp dag i skolan. Fick sova länge imorse då jag inte började förrän 12.40, lektion i salongen stog på schemat. Jag och Angelica fixade frisyr på våra dockor men insåg snart att caféterian lockade mer, med en Coca Cola i handen slog vi oss ner ute för lite frisk luft istället. Klockan tjugo i fyra hade vi städat i salongen och tänkte styra hemmåt, men Madde & Johanna var fortfarande inte klara. Med en relativt stor längtan efter helgen slängde vi i den nybrända skivan från i lördags i salongens cp-spelare, skruvade upp på högsta volym och intog dansgolvet. Angelicas "Markooliomove" fick mig att vika mig dubbel av skratt. Efter skolan bar det in mot stan, medan jag stod och väntade på bussen trängde solen äntligen fram och nu lyser den från en klarblå himmel, otroligt skönt. Ska strax ta mig en välbehövlig promenad och sedan ska jag slå mig ned med traffikskoleboken i högsta hugg. Ikväll ska jag & mami sitta bänkade framför tv:n då PrisonBreak äntligen har dragit igång igen, efter en alldeles för lång väntan.
Imorn, uppe med tuppen ska jag pallra mig ner till trafikskolan för körlektion klockan 08.00, sedan bär det av till skolan och där är det kunder i salongen som står på schemat.

Häromdagen upptäckte jag susningen med att shoppa online, iklädd mjukisbyxor, osminkad fejja och oborstat hår kan man sitta där alldeles sliten, efter några minuter hade jag klickat hem diverse saker som om jag vore gjord av pengar. Min sommarlängtan gjorde att det mesta gick i ljusa sommarfärger, nu vill jag ha brunbrända ben, öppna uteserveringar, långa badstränder och Pråmen i solnedgången.

image136 Otroligt söt, från Halens 179 kr

Jag tror jag ställt till det, rejält den här gången.


Vårkänslor

Som den schizo jag faktiskt verkar vara vände humöret totalt, natten var hemskt och morgonen ännu värre men framåt lunch vände humöret helt. Solen trängde fram bakom molnen och jag tog tag i plånboken för att styra mina steg mot Ica och en efterlängtad Coca Cola, sedan satte jag mig i solen utanför salongen med solbrillorna på och mådde något otroligt bra. Efter lunchen gick resten av dagen som på räls, väl hemma mötte jag sedan upp Linda & Line för att skvallra om det senaste. Helt plötsligt fick vi idén att återuppliva gamla minnen såhär i våretid, vi drog på oss våra småbröders mopedhjälmar och gav oss ut på några varv runt området. Herregud vad länge sedan det var jag körde moped, & synen på oss tre på min lillebrors trampmoped iklädda stora mjukisbyxor, osminkade och jävliga med ruffsigt hår måste varit skrattretande. För några sekunder var vi 15 år igen, med gasen i bott och vinden i håret.
Runt 21.00 snåret drog jag mig hemmåt, ännu mer strålandes än tidigare, inte ens pratet på jobb när jag kom innanför dörren kunde sänka mitt humör. Mami och jag pratade, så som vi brukade prata förr, hon stöttade & kramade om och övertygade mig om att allt går att lösa bara man har viljan. Vi har kollat runt lite och till veckan bär det iväg på arbetsintervju, dock är körkort ett måste & jag tänker inte låta det stoppa mig så nu ger jag mig fan på att ha kortet i min hand innan sommaren. Wish me goodluck ! Det känns som om jag börjar få ordning på det här, och det slog mig idag att saker blir vad man gör det till. Ger man upp och beter sig som det nervvrak jag kan vara ibland är det klart det känns svårt, men ger man sig inte utan kamp så klarar man nog det mesta. Jag önskar denna positiva inställning är här för att stanna, efter regn kommer solsken, right ?

image135

Denna moped är snarlik den vi gled runt på tidigare, vilken pärla.

                                                                                                    Heshows - Dina andetag
                                                                                                    Ras Cricket - Oojah


Dålig uppdatering

Bloggen har inte varit tillgänglig på flera dagar, och jag som iallafall två kvällar denna veckan har vridit mig av baslutsångest och panik för att få ur mig alla dessa känslor. Jag genomgår något som inte alls går att beskriva i ord, & när någon man älskar så innerligt klämmer ur sig en kommentar som "Emelie, du är trots att det inte märks är du 20 år nu, det är ingen lek det här, ta tag i ditt liv" känner man sig vissa stunder ganska misslyckad. Men vadå vet andra 20 åringar vad dom vill med livet ? Har dom hela framtiden uträknad ? Måste livet bli så fruktansvärt seriöst för att man fyller en viss ålder ? Vissa delar av mig längtar så otroligt till sommaren, när det är dags att stå på egna ben, det är bara dom kommande månaderna dit med alla slutprov & allt jobbsökande som jag inte har energi alls till. Att allt annat runt omkring mig också går i spillror just nu gör saken långt ifrån lättare. Igår fick jag nog av precis allt, jag packade ihop min väska & med pyjamasen och tandborsten i högsta hugg åkte jag till Johanna för att få en kväll tillsammans med dom guldvärda <3 & för en stund få glömma att morgondagen existerar. Vi lyssnade på musik, drack lite, bastade och åt god mat sent in på småtimmarna, dock gjorde allvaret sig påmind imorse när det var otroligt hårt att pallra sig ur sängen och ta bussen till skolan & redovisning. Efter en lång dag längtar jag till sängen & kudden, imorgon behöver jag vara utvilad då det återigen är praktik och en hel del klippningar är inbokade.
Jag är långt ifrån rädd för att bli äldre, trots att man ibland längtar efter en den speciella frihet det innebar när vuxenlivet fanns långt bort, jag är rädd för att inte klara av pressen. Den press som många anser vara naturlig och som inte rör dom i ryggen kan få mig att bryta ihop totalt. Jag är inte alls så stark i mig själv som jag vill få andra att tro, under ytan kan vad som helst få mig att gråta. Det fick jag bevisat för mig i söndags, efter massor av skrik och tjaffs klarade inte mina nerver mer och mina försök att spela obrydd slutade i alldeles för mycket känslor. Den personen som var hela mitt liv, som jag litade på så fruktansvärt mer än någon annan är den som just nu oftast får bägaren att rinna över, att han dessutom slänger ur sig ord som "hora" gör att min tillit till honom försvunnit mer och mer. Jag förstår inte hur någon kan göra så.

                                                         image134

Nu är jag nyligen hemkommen från Elin, herregud vad jag älskar henne.
Hon är min stöttepelare här i livet, utan henne hade jag nog redan hamnat på psyket vid det här laget.

RSS 2.0